Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0039

Szervezetfejlesztés az Országos Tisztifőorvosi Hivatal program és projektmenedzsment feladatainak ellátásában

2014.07.17. Nyomtatás

Az Államreform Operatív Program ÁROP-1.2.18/A-2013 „Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára” című konstrukció keretében 27 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Európai Unió az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) „Szervezetfejlesztés az Országos Tisztifőorvosi Hivatal program és projektmenedzsment feladatainak ellátásában” című projektének megvalósítására.

A „Szervezetfejlesztés az Országos Tisztifőorvosi Hivatal program és projektmenedzsment feladatainak ellátásában” pilot projekt elsősorban az OTH pályázatait, kiemelt projektjeit kezelő Pályázati és Projektmenedzsment Programigazgatóság (PPP) tevékenységét célozta. Ugyanakkor az eredménytermékek (pl. a stratégiai célmeghatározást, az azok teljesülésének mérhetőségét szolgáló indikátorok, munkafolyamat-leírások) szorosan és szervesen kapcsolódnak az OTH egészének stratégiájához, működéséhez.

A tevékenységek öt fontos beavatkozási területet – teljesítménymenedzsment, folyamatoptimalizálás, tudásmegosztás, minőségirányítás, változáskezelés – érintettek. A teljesítménymenedzsment keretében az OTH most kialakítás alatt álló szervezeti stratégiájához illeszkedően sor került a PPP, valamint az OTH Informatikai Főosztálya saját stratégiai céljainak, illetve ezen szervezeti célok mérésére szolgáló indikátorainak meghatározására. A folyamatoptimalizálás során az optimalizált folyamatok bekerülnek az OTH új szervezeti és működési szabályzatába. A tudásmegosztás tekintetében a többi beavatkozási területhez kapcsolódó eredmények szervezeti szintű megosztása volt a cél. E célt támogatja egy az OTH intranet oldalára feltelepített alkalmazás is.

A minőségirányítás területén a közigazgatásban használatos, az ÁNTSZ-ben korábban már bevezetett CAF-modellt felülvizsgálatra került, mely alapján intézkedési terv készült a szervezeti teljesítmény javítása érdekében.

A változáskezelés célja egy kommunikációs és egy oktatási terv elkészítése és feltöltése volt. Emellett két workshop megtartására is sor került, kapcsolódva a PPP stratégiai célrendszerének meghatározásához, valamint a folyamatoptimalizáláshoz.

A projekt megvalósításáról bővebben a https://www.antsz.hu/projektek oldalon olvashatnak. A megvalósítást az IFUA HorváthPartners tanácsadó cég munkatársai támogatták.