Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0039

Szervezetfejlesztés az Országos Tisztifőorvosi Hivatal program és projektmenedzsment feladatainak ellátásában (ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0039)

2014.03.12. Nyomtatás

Összefoglaló

A Szervezetfejlesztési Program a működés hatékonyságának javítására irányul, amely magába foglalja a közigazgatási szervezet teljesítménye mérésének lehetővé tételét, a működőképes belső folyamatok elősegítését, a szervezeti tudás hatékony kiaknázását, valamint a folyamatosan változó környezethez alkalmazkodni tudó, önfejlesztő szervezeti kultúra kialakítását.

A projekt közvetlen célja az OTH Pályázati és Projektmenedzsment Programigazgatóság (PPP) működésének fejlesztése, a kapcsolódó információs rendszer és folyamatok javítása, valamint a szervezetek közötti együttműködés fejlesztése, akár a jelenlegi munkamegosztás megváltoztatásával. A programon keresztül cél a működés hatékonyságának és eredményességének a fejlesztése, a munkatársak teljesítményének mérhetősége, a köztük lévő kommunikáció felgyorsítása.

A célok elérését öt beavatkozási területbe sorolt eszközök biztosítják. Az öt beavatkozási terület a teljesítménymenedzsment, a folyamatoptimalizálás, a tudásmegosztás, a minőségirányítás és a változáskezelés.

A szervezetfejlesztést egyben pilot projektnek is tekintjük, ami a felhasznált módszertanok és szervezetfejlesztési eszközök alkalmazását később a kijelölt területeken túl a többi funkcionális területen is lehetővé teszi. További megfogalmazott cél, hogy a funkcionális területek mellett a szakmai irányításban is erősebb kontrollt és hatékonyabb irányítási eszközöket tudjon alkalmazni a tisztifőorvos, hogy a gyors reagálás, illetve a hatékony és koordinált működés megvalósuljon.

A pilot projektet április végén zárjuk. Terveink szerint az elért eredmények a PPP készülő Szervezeti és Működési Szabályzatában is manifesztálódnak, valamint beépülnek az OTH megújuló Stratégiájába is.

Főbb adatok
Kedvezményezett: Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) (konzorciumi  tagként)
Projekt megvalósításának időszaka: 2013. december 1. – 2014. június 30.

Elfogadott, elszámolható összköltség: 26.997.650 Ft.
Forrás: A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A projekt száma: ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0039

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.