Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » EKOP 2A3 2013

Központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez való kapcsolódás (EFER kapcsolódás projekt)(EKOP-2.A.3)

2014.12.04. Nyomtatás
AZ INTERNETES BANKKÁRTYÁS FIZETÉS VPOS HASZNÁLATÁNAK KIALAKÍTÁSA AZ OTH-BAN

Összefoglaló

A projekt során megvalósult az OTH csatlakozása az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerhez (EFER). Ezáltal az ügyfelek a közigazgatással szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket az eddigi lehetőségek megtartása mellett elektronikus ügyintézés során - akár otthonról - bankkártya, illetve internetbank, a személyes megjelenéssel járó ügyintézés során pedig bankkártya segítségével is teljesíthetik.

A projekt célja elsősorban az, hogy a kialakítandó elektronikus fizetési rendszer segítse a hatósági ellenőrzési munkát, csökkentse az egy fizetésre jutó adminisztratív terheket, a tranzakciók számát, valamint az ügyintézési időt. Mindez az ügyféloldalról tapasztalható várhatóan nagyobb elégedettséggel együtt növelheti a befolyó díjak összegét. 

A projekt célul tűzte ki többek között az egyes közigazgatási eljárások és a pénzügyi tranzakciók egyértelmű megfeleltetését, a díjak pontos, késedelem nélküli beszedését, a visszaélési, csalási lehetőségek minimalizálását, a díjelszámolások visszakereshetőségének biztosítását, valamint konzisztens, naprakész analitikus adatok biztosítását elemzésekhez, döntés-előkészítéshez. Az elektronikus rendszer segíti az adatvédelem és a pénzügyi elszámolások biztonságának megteremtését. 

Az EFER-be integrált elektronikus fizetési lehetőségek használatával és az általa biztosított elszámoló funkció igénybe vételével az OTH szolgáltatás eredményessége, hatékonysága és költségvetési átláthatósága növekszik.


A projekt számszerűsíthető eredményei

  • A közvetlenül az ügyhöz rendelt fizetések aránya több mint 10%-kal nő az első évben.

  • Az online ügyintézésbe bevont és online fizethető ügytípusok száma az első évben: 1.

 

Főbb adatok

Kedvezményezett: Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) 
A szerződött támogatás összege: 39.735.750 Ft.
Forrás: A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A támogatás mértéke: 100%
Projekt megvalósításának időszaka: 2014. február 1. – 2014. november 28.
Támogató: Miniszterelnökség