Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » EKOP 2A3 2013

Az internetes bankkártyás fizetés VPOS használatának kialakítása az OSSKI-ban

2014.12.16. Nyomtatás
ÖSSZEFOGLALÓ

A projekt azonosítószáma: EKOP-2.A.3-2013-2014-0004

A projekt célja az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerbeintegrált, gyakorlatban már alkalmazott elektronikus fizetési lehetőségek használata az Országos Frédéric Joliot-Curie Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet (OSSKI) szolgáltatás eredményességének és hatékonyságának és költségvetési átláthatóságának növelése érdekében.

Ezáltal az ügyfelek a közigazgatással szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket az eddigi lehetőségek megtartása mellett elektronikus ügyintézés során - akár otthonról - bankkártya, illetve internetbank, a személyes megjelenéssel járó ügyintézés során pedig bankkártya segítségével is teljesíthetik.

A kialakítandó elektronikus fizetési rendszer segíti a hatósági ellenőrzési munkát, csökkenti az egy fizetésre jutó adminisztratív terheket, a tranzakciók számát, valamint az ügyintézési időt. Mindez az ügyféloldalról tapasztalható várhatóan nagyobb elégedettséggel együtt növelheti a befolyó díjak összegét. 

A projekt célul tűzte ki többek között az egyes közigazgatási eljárások és a pénzügyi tranzakciók egyértelmű megfeleltetését, a díjak pontos, késedelem nélküli beszedését, a visszaélési, csalási lehetőségek minimalizálását, a díjelszámolások visszakereshetőségének biztosítását, valamint konzisztens, naprakész analitikus adatok biztosítását elemzésekhez, döntés-előkészítéshez. Az elektronikus rendszer segíti az adatvédelem és a pénzügyi elszámolások biztonságának megteremtését. 

A projekt számszerűsíthető eredményei

  • A közvetlenül az ügyhöz rendelt fizetések aránya több mint 10%-kal nő az első évben.

  • Az online ügyintézésbe bevont és online fizethető ügytípusok száma az első évben: 1.

Főbb adatok

Kedvezményezett: Országos Frédéric Joliot-Curie Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet (OSSKI) - Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) konzorcium, az OSSKI vezetésével
A szerződött támogatás összege: 51.394.350,- Ft. 

A támogatás mértéke: 100%
Projekt megvalósításának időszaka: 2014. augusztus 1. – 2015. március 31. 

Támogató: Miniszterelnökség