Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Vizet minden iskolába!

2013.04.13. Nyomtatás
Április 15-től az ország 135 oktatási intézményében egy hétig ismét az ivóvíz körül forog a világ

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által negyedik éve meghirdetett HAPPY-hét során bizonyítást nyert, hogy „a víz a legjobb szomjoltó”, és a magas cukortartalmú üdítőknek, koffeintartalmú energiaitaloknak nincs helyük a fiatalok étrendjében.

Az idei HAPPY-hétre regisztrált több mint 41.000 iskolás és óvodás játékos oktatás keretében ismerkedik meg a vízivás előnyeivel és a cukros italok fogyasztásának káros következményeivel, „vízbárokban” szürcsöl vizes koktélokat, rajz- és sportversenyeken bizonyítja ügyességét, flash mobot szervez és számos egyéb szórakoztató programban vesz részt. Az iskolák üdítőmentességéért a - káros szokásaikról lemondó - gyerekekből alakuló „vízizsaru szolgálat” felel.

Az OÉTI a honlapjáról letölthető oktatási és grafikai anyagokkal, programötletekkel segíti a pedagógusok munkáját, továbbá 16 vízforgalmazó vállalat közreműködésével ingyenes ivóvizet biztosít több olyan iskolában, ahol egyébként csak a mosdóban tudnak vizet inni a tanulók.

A HAPPY-hetet megszervező intézmények nyereményjátékon is részt vesznek: az OÉTI kisebb ajándéktárgyakat sorsol ki köztük, egy szerencsés iskola tanulói pedig egy hazai üzemben saját „álomjoghurtjukat” is kikeverhetik.

A fődíjat azok között az intézmények között sorsolja ki az Intézet, amelyekben a legtöbb, általuk ajánlott vízfogyasztást népszerűsítő programot valósították meg. A fődíj egy interaktív oktatással egybekötött főzőtanfolyam, A főzés 6alma főzőiskolában, sok játékkal és meglepetéssel.

Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet