Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Sziget Fesztivál: az egészségügyi hatóság is helyszíni ellenőrzéseket végez

2014.08.12. Nyomtatás

Eddig nem talált hiányosságot az egészségügyi hatóság a Sziget Fesztiválon. A rendezvény helyszínén Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve II. Kerületi Népegészségügyi Intézete végzi a közegészségügyi, járványügyi vizsgálatokat.

A Sziget Fesztivál szervezői már májusban megkeresték az egészségügyi hatóságot, a megbeszélésen tájékoztatást adtak a tervezett programokról és szolgáltatásokról. Az elmúlt héttel bezárólag a rendezők rendelkezésre bocsájtottak minden olyan információt, amely a szakhatósági állásfoglalás kiadásához szükséges volt.

Az ivóvíz-hálózat ellenőrző vizsgálatainak eredményei augusztus 8-án érkeztek meg. Ezzel kapcsolatban kisebb korrekciós intézkedésre volt szükség, mivel két ponton kifogásolható volt a vízminőség, a hatóság emiatt újrafertőtlenítést rendelt el.

A fesztivált megelőző helyszíni ellenőrzés keretében az egészségügyi biztosítást végző vízimentők, a mentőszolgálat és a sürgősségi ellátóhely szemléjére is sor került, hiányosságot nem találtak. Hétfőn vízhigiénés és járványügyi ellenőrzést végeztek az Intézet munkatársai, ennek során a Szigeten működő fürdőmedencét, az ivóvízhálózat ismételt fertőtlenítését, illetve a már működő szolgáltatók higiénés feltételeinek meglétét vizsgálták, és mindent rendben találtak.

A rendezvény ideje alatt, egészen augusztus 17-ig az egészségügyi hatóság minden nap tart helyszíni ellenőrzést, napközben és munkaidőn túl is.

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala