Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Malária gyanújával kezelik a Debrecenben rosszul lett nigériai állampolgárt

2014.09.15. Nyomtatás

2014. szeptember 15-én egy nigériai állampolgárságú férfi jelentkezett háziorvosánál magas lázzal járó rosszullét miatt. Tekintettel a nyugat-afrikai Ebola-járvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültségre, az országos tisztifőorvos által kiadott utasításnak megfelelően kezdték meg az ellátást.

Ugyanakkor kiderült, hogy a beteg Nigérián belül nem járt olyan területen, amely az Ebola-járvány által érintett, továbbá tünetei malária megbetegedésre utalnak, ezért nem áll fenn az Ebola-láz gyanúja.

A férfi a lázcsillapítás hatására már a rendelőben jobban érezte magát, majd a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetbe szállították, ahol elkülönítették. A megebetegedés kórokozójának kimutatására megkezdődtek a laboratóriumi vizsgálatok.

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala