Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

„Mozdulj, mama!”

2012.06.07. Nyomtatás
Népegészségügyi közösségi gyalogló nap

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére megvalósuló „Mozdulj, Mama!” ingyenes népegészségügyi sportrendezvény, amely elsősorban a nyugdíjas korúakat és unokáikat hívja családi, közösségi sétára.  A „Mozdulj, Mama!” elnevezésű közösségi gyalogló nap 2012. június 23-án, szombaton 11:00 – 14:00 óra között a Margitszigeten kerül megrendezésre.

A program felelőse dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, fővédnöke Jonathan Knott, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, házigazdája Tarlós István Budapest főpolgármestere és szakmai együttműködő partnere Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó.

A gyalogló nap generációktól független, aktív kikapcsolódást nyújt a család apraja-nagyja számára. A fiatal korosztályt emellett arra ösztönzi, hogy ne csak ezen a napon, hanem később is segítsen nagyszüleinek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak. A népegészségügyi program célja, hogy egyszerű példákon keresztül bizonyítsa a mindennapi rendszeres testmozgás életmódra gyakorolt pozitív hatását, valamint, hogy újabb alkalmat adjon a generációk közötti párbeszédre, hiszen az Európai Unió ez évi üzenete is: „2012 – Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve”.

A „Mozdulj, mama!” gyalogló nap június 23-iki programján a gyülekező, regisztráció, rajtszámosztás: 10:00 órától lesz a Margitszigeten, az Atlétikai Centrum bejáratánál. A programot Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok bemelegítéssel nyitja, ezután 3 km-es, közös gyaloglás következik a Margitszigeten, de ezen kívül  lesz még több mint 30 féle térítésmentes egészségügyi szűrés, Megasztár 6 döntőseinek fellépése, kozmetikai és életmód-tanácsadás, játszó és foglalkoztató programok gyermekek részére, valamint a helyszínen nagyértékű nyeremények (2 fő részére hétvégi pihenés egy négycsillagos wellness szállodában, 2 fő részére Londonba szóló utazás, valamint 2 db Neuzer-kerékpár) sorsolása, sőt lehetőség nyílik majd olimpikonokkal, neves sportolókkal való találkozásra is. Minden rajtszámmal rendelkező, sikeres célba érő befutócsomagot kap ajándékba.

A rendezvény a TV2 médiapartnerségével valósul meg. A nagy gyalogló napról folyamatosan frissülő információk a (www.facebook.com/mozduljmama) oldalon, ahol a TV2 arcai és a Megasztár 6 legjobbjai a mindennapi testmozgás jótékony hatásáról és egészségünk megőrzésében elengedhetetlenül fontos szerepéről osztják meg velünk saját tapasztalataikat, posztolják véleményüket. A lájkolók és megosztók között értékes nyereményeket sorsolunk!

A népegészségügyi közösségi gyalogló nap több mint 20 együttműködő vállalat segítségével valósul meg. Az eseményhez folyamatosan csatlakoznak civil szervezetek, sportegyesületek, nyugdíjas klubok.

Keresse fel Facebook-oldalunkat is további információkért: http://www.facebook.com/MozduljMama