orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Az Állami Népegészségügyi Szolgálat újra részt vesz a Kutatók éjszakáján

2016.09.29. Nyomtatás
Twitter

Holnap újra megnyitja kapuit az Állami Népegészségügyi Szolgálat a Kutatók éjszakája rendezvény alkalmából. A szolgálat 16 órától 22 óráig számos programmal várja az érdeklődőket Budapesten. Az Országos Közegészségügyi Központ és az Országos Epidemiológiai Központ munkatársai ismeretterjesztő előadásokkal, kísérletekkel készültek az eseményre, a helyszínen regisztráló közönség a laborlátogatásokon bepillanthat szakembereink munkájába.

Néhány példa a programból:

Szuperbaktériumok – tények és tévhitek, Amikor nem csak a boci tarka - védőoltással megelőzhető kiütéses betegségek, Az anthrax, avagy a régi rettegett betegség új szerepekben, Ki lakik a vízben? - Ivóvíz, és ami mögötte van, Pollenvadászat, Sejt, ami mit sem sejt - Kromoszóma vadászat

A Kutatók éjszakája kezdeményezést egy évtizede indította el az Európai Unió Bizottsága, célja a kutatói pálya bemutatása a fiatalabb korosztályoknak, valamint a természettudományok népszerűsítése. Az év többi részében nem látogatható helyszínek ez alkalomból történő meglátogatásához nem szükséges tudományos előképzettség.

Bővebb információ: http://www.kutatokejszakaja.hu/2016/esemenynaptar/index.php?menu_id=4hely=335

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu