orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2016.11.23. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2016.11.22.) a mérőállomással megfigyelt települések közül több városban is romlott a levegőminőség.

Kazincbarcikán és Miskolcon az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki. Sajószentpéteren és Debrecenben a tájékoztatási küszöböt meghaladó PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Nyíregyházán a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Mivel a meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon is csapadékmentes időjárás lesz, így a levegőminőség javulása rövid távon nem várható.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu