orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2016.12.05. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2016.12.04.) a mérőállomással megfigyelt települések közül több városban is romlott a levegőminőség.

Budapesten, Vácon, Debrecenben, Oszláron, Salgótarjánban, Egerben és Szegeden az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki. Kazincbarcikán és Miskolcon a tájékoztatási küszöböt meghaladó PM10 szennyezettség miatt egészségtelen volt a levegőminőség. Sajószentpéteren a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportoknál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Mivel a meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon is csapadékmentes időjárás lesz, így a levegőminőség javulása rövid távon nem várható.


Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu