orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.01.02. Nyomtatás
Twitter

2017. első napjaiban kedvezőtlenül alakult Magyarország levegő-egészségügyi helyzete. A tegnapi nap folyamán (2017. 01.01.) a mérőállomással megfigyelt települések közül több városban tovább romlott a levegőminőség.

Sopronban, Szombathelyen, Szentgotthárdon, Ajkán, Várpalotán és Dunaújvárosban az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki. Győrön, Hernádszurdokban, Kazincbarcikán, Székesfehérváron, Vácon, Szolnokon, Esztergomban, Tatabányán, Mosonmagyaróváron, Debrecenben, Egerben és Oszláron a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Sajószentpéteren, Tökölön, Százhalombattán a kisméretű részecske szennyezettség tegnap átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék. A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a levegőminőség jelentős változása nem várható.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu