orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.01.03. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2017. 01.02.) a mérőállomással megfigyelt települések közül több városban javult a levegőminőség.

Veszélyes levegő-egészségügyi helyzet már csak Szegeden fordult elő, ahol a kisméretű részecske szennyezettség tegnap is meghaladta a riasztási küszöböt. Sopronban, Szombathelyen, Szentgotthárdon, Mosonmagyaróváron, Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben, Hernádszurdokban, Kazincbarcikán, Egerben, Nyíregyházán, és Tökölön az egészségügyi határérték feletti kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki. Budapesten, Győrön, Dunaújvárosban, Vácon, Szolnokon, Esztergomban, Tatabányán, Ajkán, Várpalotán, Debrecenben, Miskolcon, Sajószentpéteren, Százhalombattán és Oszláron a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak.

A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a levegőminőség kis mértékű javulása várható. 

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu