orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.01.23. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2017.01.22) a gyenge légmozgás, a sok helyen tartósan ködös időjárás, valamint az alacsony hőmérséklet miatt a mérőállomással megfigyelt települések többségén tovább romlott a levegőminőség.

21 településen: Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Győrben, Vácon, Tökölön, Egerben, Szolnokon, Salgótarjánban, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Dorogon, Esztergomban, Várpalotán, Dunaújvárosban, Százhalombattán, Putnokon, Hernádszurdokon,Nyíregyházán, Debrecenben és Oszláron a kisméretű részecske szennyezettség tegnap átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet. Hét városban: Sopronban,Szombathelyen, Szentgotthárdon, Tatabányán, Veszprémben, Székesfehérváron és Százhalombattán a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt Ajkán kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a levegőminőség lényeges változása nem várható.

Kapcsolódó anyagok

cikkJó tanácsok szmog idejére

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu