orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.01.26. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2017.01.25) több településen is javult a levegőminőség.

 

Az alábbi: 6 városban: Miskolcon, Nyíregyházán, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Putnokon és Szolnokona kisméretű részecske szennyezettség tegnap is átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.

6 településenBudapesten, VáconOszláron, Salgótarjánban, Szegeden, Debrecenben, a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt.

10 városban: Százhalombattán, Tökölön, Egerben, Szentgotthárdon, Győrben, Dorogon, Esztergomban, Tatabányán, Ajkán és Dunaújvárosban kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.


Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a tartósan ködös települések kivételével, a levegőminőség kismértékű javulása várható.


Kapcsolódó anyagok

cikkJó tanácsok szmog idejére

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu