orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.01.30. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2017.01.29) a kedvezőtlen időjárás hatására (gyenge légmozgás, tartós köd) több településen is romlott a levegőminőség.

Az alábbi 11 településen: Budapesten, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Salgótarjánban, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Putnokon, Egerben, Hernádszurdokon és Oszláron a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet. hét városban: Szentgotthárdon, Szombathelyen, Dunaújvárosban, Várpalotán, Dorogon, Vácon és Szolnokon a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, 12 városban: Pécsen, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Győrben, Esztergomban, Veszprémben, Ajkán, Tatabányán, Székesfehérváron, Tökölön és Százhalombattán kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a levegő-egészségügyi helyzet további súlyosbodása várható.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu