orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.02.01. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2017.01.31) a hideg mérséklődése és a csapadék hatására több településen is kis mértékben javult a levegőminőség.

Az alábbi kilenc településen: Putnokon, Oszláron, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben Szentgotthárdon és Hernádszurdokon a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet. A felsorolt városok közül Miskolcon és Debrecenben a nitrogén-dioxid (NO2) szennyezettség is túllépte az egészségügyi határértéket. Hét városban: Szolnokon, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Szombathelyen, Veszprémben, Ajkán és Pécsen, a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, 14 városban: Budapesten,Vácon, Dorogon, Egerben,Salgótarjánban,Szegeden, Esztergomban, Tatabányán, Székesfehérváron, Várpalotán, Dunaújvárosban, Győrben, Százhalombattán és Tökölön kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a levegő-egészségügyi helyzet kis mértékű javulása várható.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu