orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.02.16. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2017.02.15) a kedvezőtlen időjárás hatására (gyenge légmozgás, tartós köd) több településen is romlott a levegőminőség. 

Salgótarjánban a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet. Az alábbi 9 városban: Budapesten, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden, Győrben, Esztergomban, Pécsen és Mosonmagyaróváron a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget.

18 településen: Szolnokon, Tatabányán, Egerben, Putnokon, Oszláron, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Hernádszurdokon,Szentgotthárdon, Szombathelyen, Veszprémben, Ajkán, Várpalotán, Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Vácon, Százhalombattán és Tökölön az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a levegő-egészségügyi helyzet alapvető változása nem várható.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu