orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2017.02.19. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap folyamán (2017.02.18) a Duna vonalától nyugatra javult a levegő-egészségügyi helyzet, az ország másik felében lényeges változás nem történt. 

Miskolcon és Nyíregyházán a kisméretű részecske szennyezettség átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet. Hat településen: Szegeden, Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Oszláron és Hernádszurdokon a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget.

Öt városban: Budapesten, Vácon, Szolnokon, Salgótarjánban és Debrecenben az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A mai napon, a meteorológiai előrejelzés alapján, a levegő-egészségügyi helyzet alapvető változása nem várható.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu