orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Levegőminőség lakossági tájékoztató

2016.12.13. Nyomtatás
Twitter

A tegnapi nap (12.06) folyamán a mérőállomással megfigyelt települések többségén a szélélénkülés hatására javult a levegő-egészségügyi helyzet.

Budapesten, Egerben, Debrecenben, Hernádszurdokon, Szegeden, Szentgotthárdon, Pécsen az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki. Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, és Salgótarjánban a tájékoztatási küszöböt meghaladó PM10 szennyezettség egészségtelen levegőminőséget okozott.

Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a városok levegő-egészségügyi helyzetében holnapig komolyabb változás nem várható. 

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu