orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!

2017.02.09. Nyomtatás
Twitter

Óvd akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát! jelmondattal indított kampányt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.


Szerda délelőtt a Campona Bevásárlóközpontban tartott sajtótájékoztatón Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó gazdasági társaságai között a MÁV csoportnál napi több mint 2800 járatán közel 400 ezer ember fordul meg, a Volán társaságok esetében ez 58 ezer járaton naponta 1,5 millió ember, a Magyar Postán 400 ezer, a Szerencsejáték Zrt-nál pedig naponta 500 ezer ember játszik és fogad. Ezért is tartják fontosnak, hogy minisztériumuk minden lehetséges intézkedést megtegyen az influenzajárvány megelőzésében, a megbetegedési kockázatok mérséklésében, az utazóközönség, illetve az ügyfeleik részére. Seszták Miklós a nemzeti fejlesztési miniszter 2016-ban elrendelte az ingyenes influenza ellenes oltóanyag biztosítását, a társaságaik, háttérintézményeik részére, ezzel is óvva az alkalmazottjaikat is.

Boros Anita kitért arra, hogy a közlekedési járművek és a nagy forgalmú közszolgáltatásban résztvevő intézményeikben elrendelték a fokozott tisztitó fertőtlenítést.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal helyettes országos tisztifőorvosa szerint hamarabb kezdődött a járvány és több influenzaszerű megbetegedést regisztráltak idén a korábbi évhez képest. Az idei évben 4. illetve 5. héten, annyi beteg fordult orvoshoz mint, az elmúlt évben az egész influenza szezon alatt. Dr. Szabó Enikő felhívta a figyelmet arra, hogy személet váltással védekezhetünk az influenza ellen.

A 2016/2017 szezonra 1.300 ezer ingyenes vakcina áll rendelkezésére a 60 év felettieknek és a kockázati csoportba tartozóknak. Azonban nem szabad elfelejteni, az egyéni felelősség fontosságát is. – mondta beszédében a helyettes országos tisztifőorvos. Hozzátette, hogy, hiába biztosítják a feltételeket a fertőtlenítésekre és higiéniás környezetre, ha a gyerekeket nem tanítják meg a helyes a kézmosásra.

Dr. Szabó Enikő azt javasolta, hogy aki nem oltatta be magát kerülje a bevásárlóközpontokat, a tömeges rendezvényeket.​


Fotó: Bornemissza Péter/ÁNTSZ 

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu