orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
nefi_folyoirat_2.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Az egészségmegőrzésről beszélt az országos tisztifőorvos egy osztályfőnöki órán

2016.09.28. Nyomtatás
Twitter

Az egészségmegőrzésről, az egészséges életmód és környezet fontosságáról tartott általános iskolásoknak rendkívüli osztályfőnöki órát Szentes Tamás országos tisztifőorvos hétfőn Budapesten.

A Kispesti Kós Károly Általános Iskolában tartott óra keretében - a gyerekek aktív közreműködése mellett - a szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy miért fontos a személyi higiénia mellett a közvetlen környezet, az iskola és az otthon rendben tartása.

 Pándics Tamás, az Országos Közegészségügyi Központ főigazgatója arról beszélt a gyerekeknek, hogy mi okozhat megbetegedést, melyek azok a környezeti hatások, amelyek károsan befolyásolhatják az egészséget.

Szó volt az étkezések előtti kézmosás, a mindennapi fogápolás, a rendszeres szellőztetés fontosságáról, illetve az iskola és annak közvetlen környezete rendben tartásáról a különböző allergén növények vonatkozásában.

Zuborné Sallai Márta igazgató arról beszélgetett a gyerekekkel, mit tudnak tenni közösen azért, hogy egészségesebbé tegyék az iskolai környezetet. Az igazgató elmondta, iskolájukban különösen odafigyelnek a mindennapos higiéniára, a mosdókban mindig van szappan, kéztörlő és papír,felhívjáka szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a gyerekek figyelmét, emellett pedig minden évben megtartják a Föld és a Víz napját, valamint az állatok napját. Kiemelte, igyekeznek zöldebbé tenni az iskolaépület környezetét, az udvaron saját  veteményeskert van, amelyet a gyerekek gondoznak. Véleménye szerint fontos, hogy a közvetlen környezet iránti felelősség erősödjön a gyerekekben, és megtanulják, ők mit tudnak tenni saját környezetük megóvása érdekében.

MTI

Fotó: Bornemissza Péter

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu