orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Legfrissebb hírek

Meghosszabbította az országos tisztifőorvos a hőségriadót

2018.08.03. Nyomtatás
Twitter

 2018. augusztus 5-én éjfélig meghosszabbította Emberi Erőforrások Minisztériumának Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkársága az ország egész területére kiadott másodfokú hőségriasztást.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések indokolták, hogy 2018. július 30-án kiadott országos riasztást, amely pénteken, 2018. augusztus 3-a estig, éjfélig volt érvényes, további két nappal meghosszabbítsuk. Az államtitkárság a döntésről értesítette a megyei kormánymegbízottakat, egyéb intézkedésre jelenleg nincs szükség.

Mivel az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli, ilyenkor a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, az idős emberek és a kisgyermekek különösen veszélyeztetett helyzetben vannak. A vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A melegben a koncentrációs készség is gyengül, ezért kérjük az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. A tárca felhívja a lakosság figyelmét, hogy ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra, a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között kerüljék a tűző napot, bőrüket pedig folyamatosan védjék a leégéstől.

(EMMI)

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu