orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » EFOP-1.8.1

Elindul a „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt

2016.02.19. Nyomtatás
Twitter

Elindul az EFOP-1.8.1- VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt.

A lakosság egészségtudatosságának fejlesztése, a szűrővizsgálatokon való részvételi hajlandóság növelése, a népegészségügyi programok hatékonyságának növelése, valamint a szűrővizsgálati rendszer felülvizsgálata és annak korszerűsítése a célja annak az EFOP – 1.8.1 – VEKOP – 15-2016-000001 azonosító számú projektnek, amelyet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal az Európai Unió támogatásával indított el „Komplex népegészségügyi szűrések” címmel. A kiemelt projekt hosszú távú feladata a szervezett népegészségügyi szűrésekkel megelőzhető halálozások kockázatának csökkentése, a megbetegedések kedvezőtlen irányának megváltoztatása. A projekt egyik legfontosabb küldetése a vastagbélszűrés országos kiterjesztése az 50-70 éves férfiak és nők csoportjára, Magyarország teljes területére. Emellett a projekt keretében fontos szerepet kap a szervezett méhnyak- és emlőszűrésen való részvételi hajlandóság növelése, valamint az opportunisztikus szűrések pl. melanóma és szájüregi szűrések lehetséges megvalósulásának vizsgálata.

A Komplex népegészségügyi szűrések projekt tervezett megvalósítási időtartama 52 hónap, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, több mint hatmilliárd forint európai uniós támogatás segítségével.

A tájékoztató letölthető itt.