orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » TÁMOP-6.1.3 » Almenük » Program » Projekt bemutatása

Projekt bemutatása

2013.10.10. Nyomtatás
Twitter

A TÁMOP-6.1.3A-13/1-2013-0001 számú, a Pilot jellegű szűrőprogramok (védőnői méhnyakszűrési illetve vastagbélszűrési programok) kiterjesztésének támogatása című kiemelt projekt átfogó, hosszú távú célkitűzése az, hogy megállítsa a méhnyakrákból és a vastagbélrákból eredő halálozás jelenleg kedvezőtlen irányát. Közvetlen célkitűzés, hogy a védőnők alkalmasak legyenek önállóan méhnyakszűrést végezni, bekapcsolódva ezzel a szervezett méhnyakszűrés folyamatába és javítva a körzetükben lakó célcsoport tagjai számára a méhnyakszűrés elérhetőségét és hozzáférhetőségét.

Ugyancsak közvetlen célkitűzés a vastagbélszűrés modell-programkénti folytatása területi fókusszal, a szűrés elérhetőségének és hatékonyságának növelését szolgáló módszerek feltárásával, a tapasztalatok összegzésével, az országos kiterjesztést szolgáló javaslatok megfogalmazásával.

A projekt tervezett megvalósítási időtartama 24 hónap. A projekt céljainak megvalósítására a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által megjelölt és felhasználható támogatási összeg 1 milliárd Ft. A védőnői méhnyakszűrési programban az ország egész területéről vesznek részt védőnők, a vastagbélszűrés alprojekt Csongrád megyében valósul meg.