orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
reach_2018_2.png
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Témáink » Dohányzás visszaszorítása

Dohányzás visszaszorítása

A belélegzett levegőbe jutó dohányfüstnek nincs olyan minimális szintje, ami alatt az annak való kitettség már biztonságosnak mondható. Tudományos bizonyítékok vannak arra nézve, hogy a műszaki megközelítések alkalmazása nem véd a dohányfüst káros hatásaitól. A környezeti dohányfüstöt az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége 1993-ban, az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége 2002-ben ismert emberi rákkeltő anyagnak minősítette. Ennek kiegészítéseként a finn kormány 2000-ben, a német kormány pedig 2001-ben munkahelyi rákkeltő anyagként határozta meg. A Kaliforniai Környezetvédelmi Ügynökség mérgező, légszennyező anyagnak minősítette.

A dohányzás visszaszorításával kapcsolatban számos hasznos információ található a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Dohányzás Fókuszpontja internetes oldalán, illetve a www.leteszemacigit.hu oldalon.

Nyomtatás
Nyomtatás
2015.10.30. 

Tévhit, hogy az elektronikus cigaretta veszélytelen az egészségre

Az elektronikus cigaretta egy olyan, viszonylag új termék a világpiacon, melynek valós egészséghatásáról egyelőre kevés információval rendelkezünk. Az eddig végzett vizsgálatok eredményei azonban rémisztőek. A kifújt párában egyes veszélyes...

2011.12.13. 

NE SZÍVJ TOVÁBB! – népegészségügyi kampánysorozat a nemdohányzók védelmében [115 KB]

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága a – január elsején hatályba lépő – nemdohányzók védelmében történt törvénymódosításhoz kapcsolódva hatodik, egyben legnagyobb népegészségügyi kampányát indította ma útjára.

2011.12.12. 

Dohányzás visszaszorítása: fellelegezhetunk.hu

A dohányzás a legjelentősebb megelőzhető halálok a fejlett országokban így Magyarországon is. Sajnos hazánk a dohányzási szokásokat tekintve az EU27 országok közül 25. a listában, a lakosság 38%-a dohányzik, 15%-a korábban dohányzott, de már...
Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu