orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Témáink » e-Bug » e-Bug Guinness Rekord kísérlet

Kézmosás-oktatási világrekord kísérlet

2015.12.03. Nyomtatás
Twitter

A május 5-én tartott kéztisztaság világnapját eredetileg kórházak számára találta ki a WHO, de ma már sokféle ember vesz részt e napon a kézmosás fontosságára figyelmeztető eseményeken, versenyeken. Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala az egy időpontban, több helyszínen kézmosásoktatáson résztvevők számának Guinness rekordját tervezi megdönteni 2016. május 5-én.

A jelenlegi csúcstartó a skóciai Glasgow, ahol 36 általános iskolában, 3039 diák vett részt a rekord felállításban. A Guinness rekord-kísérlet tanóra formáját fogja felvenni, így könnyen beleilleszthető az iskolai keretek közé.  Az alábbi linken letölthető óravázlat alapján tartják majd az instruktorok a kézmosásoktatást.

A légúti és emésztőrendszeri megbetegedések tehetők felelőssé a legtöbb iskolai hiányzásért, pedig gyakran egy egyszerű kézmosással védekezhetnénk ellenük. Csatlakozzon az Ön iskolája is a kézmosás-oktatási világrekord kísérlethez, hogy minél több gyerek tanulhassa meg ezt az egyszerű védekezési módot a betegségek ellen. Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével regisztrálhatnak a rekord-kísérletre. A regisztráció során megadott elérhetőségen a területi e-Bug koordinátoruk fog jelentkezni a további információkkal.