orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Témáink » e-Bug » e-Bug Guinness Rekord kísérlet

Guinness rekordra készülnek az iskolások

2016.05.05. Nyomtatás
Twitter

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a kormányhivatalokban dolgozó e-Bug koordinátorok május 5-én, a kézhigiénés világnapon, az iskolákkal közösen tervezik megdönteni a kézmosásoktatáson résztvevők világrekordját. Bár a figyelem ezen a napon leginkább az egészségügyi intézmények dolgozóira és látogatóira irányul, az ÁNTSZ e-Bug csapata úgy döntött, hogy a diákokat is cselekvésre ösztönzi ezen a napon, hiszen a gyermekkorban elsajátított higiénés szokások egy életen át elkísérnek bennünket.

A több helyszínen egyszerre tartott kézhigiénés oktatás aktuális Guinness rekordját Glasgow-ban állították fel 3039 diák részvételével.  A magyar iskolások most jó eséllyel új rekordot állíthatnak fel, hiszen 160 iskola több mint 13.000 diákja jelentkezett a rendezvényre!

A hazai rendezvény során több helyszínen, egy napon, egy időpontban kezdődő tanóra keretében mutatják be a képzett instruktorok a kézmosás fontosságát és annak helyes technikáját. A résztvevő diákok játékos formában sajátítják el, hogy hogyan és mikor fontos kezet mosnunk, ha meg akarjuk előzni a kéz útján terjedő betegségeket. Egy „tüsszentőpályán” nézhetik majd meg az iskolások a tüsszentésben lévő kórokozók terjedésének módját.

Vírusokról és baktériumokról szóló előadásokkal lekötni a gyermekek figyelmét nagy kihívás. Ezért olyan eszközre van szükség, amely játékos formában és érdekesen mutatja be számukra a mikrobák világát, amellyel játszhatnak is, tesztelhetik a tudásukat, és eközben új ismeretekre tehetnek szert. Az e-Bug egy tudományos alapokon nyugvó, elektronikus oktatási eszköz, ami játékos tanulással segíti a diákokat, 6 évestől egészen a fiatal felnőttekig. Segít a megfelelő személyi higiénés szokások elsajátításában, a felelős szexuális élet feltételeinek, a tudatos antibiotikum használattal valamint a védőoltásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók megismerésében.

További információkat és ingyenes oktatási segédleteket, játékokat a www.e-bug.eu weboldalon, az ÁNTSZ honlapján https://www.antsz.hu/portal/ebug és a Facebook-on találhatnak.

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal