orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Projektek » TÁMOP 6.1.4.

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Jó gyakorlatok átadása a gyermek-egészségügyi alapellátásban és szakellátásban: bővült a pályázók köre

2013.03.14. Nyomtatás
Twitter

A TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 „Koragyermekkori (0-7 év) program” kiemelt projekt keretében újra meghirdetésre kerül az alábbi pályázat az érintettek körének kibővítésével és a beadási határidő módosításával:

Jó gyakorlatok
az egészségügyi alapellátásban és szakellátásbanA gyermek-egészségügyi alapellátásban számos olyan helyzet adódik, amelyek kezelésére újszerű, hatékony megoldásokra van szükség. A „jó gyakorlat” olyan helyben kialakított, bevált, eredményes új megoldási módot jelent a felmerülő igények kielégítésére, mely mások számára is átadható, adaptálható. Az új megoldási mód lehet valamely törvényben előírt, kötelező feladat innovatív megoldása, de lehet azokat kiegészítő, támogató tevékenység is.

A TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 „Koragyermekkori (0-7 év) program” kiemelt projekt egyik célja az alapellátásban alkalmazott jó gyakorlatok összegyűjtése, és szélesebb körben való megosztása, ezzel a területi védőnők és a házi gyermekorvosok, illetve vegyes praxisú háziorvosok körében a tapasztalatcserék segítése, a hatékonyabb együttműködés előmozdítása. Ennek érdekében az Országos Tisztifőorvosi Hivatal pályázatot hirdet a Védőnői Szolgálatoknál, a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban, a szakellátás területén dolgozóknál, a Gyermekjóléti Szolgálatoknál, továbbá a Korai Fejlesztői Központoknál dolgozó szakemberek számára.

A pályázat kétfordulós, az alkalmazott jó gyakorlat rövid, lényegre törő (maximum 5 oldalas) tartalmi leírását 2013. március 25-ig várjuk elektronikusan a jogyakorlatpalyazat@oth.antsz.hu e-mail címre.

A beérkezett pályázatokat bizottság értékeli, és kiválasztja a legjobb, maximum 100 nyertes pályázót, akik felkérést kapnak az általuk leírt jó gyakorlat részletes bemutatására. A jó gyakorlat kifejtésére a kiválasztott nyertes pályázókkal megbízási szerződést köt a TÁMOP 6.1.4 projekt, a megbízási díj bruttó 50.000 Ft.

A nyertes pályamunkák közül szakértőkből álló bizottság maximum 40 jó gyakorlatot választ ki a projekt honlapján való megjelentetésre, a legjobbnak ítélt 20 pályamű pedig megjelenik a projekt szakmai kiadványában.
A nyilvános eredményhirdetésre 2013. június 13-án kerül sor, a Védőnők Napja ünnepi rendezvény keretében.

Pályázataikat az alábbi három témakörben várjuk:

I. Együttműködés, kommunikáció
II. Szakmai tevékenység
III. Dokumentáció, minőségirányítás

A részletes pályázati kiírás, a formai és szakmai követelmények és az értékelési szempontok letöltéséhez kattintson ide.

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a jogyakorlatpalyazat@oth.antsz.hu e-mail címre várjuk.