orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Az ÁNTSZ elhatárolódik a fővárosi Római-parton terjesztett szórólap tartalmától

2013.06.20. Nyomtatás
Twitter

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala tudomására jutott, hogy számára ismeretlenek olyan szórólapot terjesztenek, amelyhez az Állami Népegészségügyi- és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalos logóját, illetve a Szolgálat hivatalos, fejléces levélpapír mintáját használták fel.

Megállapítottuk, hogy a szórólap alapjául egy, a honlapunkon korábban megtalálható lakossági tájékoztató anyag szolgált, azonban ennek tartalmát módosították, továbbá a tájékoztatóra utólag a „Római-partért egyesület” nevét és logóját, illetve egy felhívást nyomtattak.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalát semmilyen szervezet nem kereste meg azzal kapcsolatban, hogy tájékoztató anyagunk tartalmát módosítani, majd sokszorosítani, illetve terjeszteni kívánja, ilyen értelmű engedélyt Hivatalunk senki számára nem adott, ezért a Római-parton terjesztett szórólap tartalmától elhatárolódunk. Megjegyezzük továbbá, hogy a Római-part árvízvédelmi létesítményével kapcsolatos kérdéskör nem tartozik az ÁNTSZ tevékenységi körei közé, arról megalapozott szakmai véleményt alkotni nem tudunk.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy az ÁNTSZ logója jogi oltalom alatt áll, annak engedély nélküli felhasználása törvénysértő, csakúgy, mint a honlapunkon megtalálható nyilvános célra szánt dokumentumok módosítása, majd ilyen formában történő terjesztése.

Az üggyel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal megteszi.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály