orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Lezajlott a nyilvántartások adattisztítása és migrációja az ÁNTSZ-nél

2014.03.31. Nyomtatás
Twitter

Lezárult az ÁNTSZ-nél az Az OTH nyilvántartásai adattisztítási és migrációs feladatainak ellátása” címmel indított projekt, melynek célja az volt, hogy a hivatal nyilvántartásait pontosabbá, naprakésszé és egyszerűbbé tegye. A projekt keretében a meglevő adatbázisok adatállományának tisztítása, illetve a minőségük biztosításához kapcsolódó folyamatok megújítása történt meg. A technikai fejlesztést, amely hatékonyabbá teszi a munkavégzést, az Európai Unió az Államreform Operatív Program (ÁROP) keretében támogatta. A fejlesztés 103 millió forintból valósult meg.

Az ÁNTSZ törzsadatait kezelő meglévő folyamatok, eljárások módosítása lehetővé tette az adattisztítással kapcsolatos feladatok elvégzését, a nyilvántartások minőségi javításához szükséges migráció előkészítését, illetve megkezdését.

A törzsadatok az ÁNTSZ nyilvántartásainak egyik alappillérét jelentik. A projekt célja az volt, hogy megoldások szülessenek a központi törzsadatok ellenőrzésére, minőségének javítására, ennek részeként a hibák, hiányosságok, illetve a feleslegesen többször szereplő információk kiszűrésére, a folyamatok egyszerűsítésére.

A nyilvántartások alapját biztosító központi törzsadattár adatminőségének javítása megalapozza, illetve jelentős mértékben hozzájárul mind az ÁNTSZ, mind pedig a hatósági eljárásokban érintett szereplők hatékony és pontos munkavégzéséhez. A program befejezését követően immár biztosítható az adatállomány minőségének folyamatos fenntartása is. Mindez előfeltétele volt annak, hogy az OTH és az egész ÁNTSZ sikerrel vegyen részt a jövőben az egyes ágazati projektekben.