orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Ügyeleti rend az egészségügyi ellátásban július 1-én

2014.06.27. Nyomtatás
Twitter

Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Így az idén július 1-én is az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók.

A folyamatos egészségügyi ellátás 2014. július 1-én, kedden az ügyeleti rend szerint lesz biztosított. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is.

A gyógyszertárak többsége július 1-én zárva lesz. A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosított, melyről szóló tájékoztatás az alábbi internetes címen érhető el:

https://www.antsz.hu/gyogyszerellatas/lakossagi_tajekoztatas/gyogyszertar_ugyeletek

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az év minden napján, 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a hosszú hétvégén is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala