orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

ÁNTSZ-HELP együttműködés

2010.12.13. Nyomtatás
Twitter

2010. december 13.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Környezetegészségügyi Intézet elkötelezetten támogatja az elsősegély nyújtás és újraélesztési ismeretek egyre szélesebb körben történő oktatását. Ennek keretében 3 éve rendszeresen szervez saját dolgozói részére elsősegély és újraélesztés oktatást, amellyel szeretne egyúttal példát mutatni a többi közintézménynek. Eddigiekben több mint 100 dolgozót képzett ki a központi telephelyen és az ÁNTSZ vidéki és budapesti hálózatában dolgozók közül dr. Pándics Tamás orvos-munkatárs, elsősegély-oktató. Az oktatást 2009 óta az AMP Zrt. HELP programja keretében támogatja.

Az országban elsőként az életmentő HELP Pont kialakítása az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban, Budapesten, a Gyáli úti telephelyen valósult meg. Az AMP Zrt. az oktatást jelentősen támogatja modern oktatási eszközparkjával, akkreditált tananyagával és saját kiadású, magyar nyelvű tankönyvével. A HELP pont lehetővé tette a Gyáli úti telephelyen egy belső riasztási rendszer kialakítását is. Az OTH és az AMP Zrt. elsősegély és újraélesztés oktatás terén történő együttműködése 2010. december hónapban együttműködési szerződés formájában rögzítésre került.Az elkövetkező 2 évben 200 ÁNTSZ dolgozó oktatását tervezzük az AMP Zrt. közreműködésével,amely során vizsgáljuk, hogy az ÁNTSZ-hez hasonló országos hálózattal rendelkező intézményeknél milyen módon valósítható meg leghatékonyabban a széleskörű elsősegély és újraélesztés oktatása. Az OTH és a HELP közös célja, hogy hozzájáruljanak hirtelen keringésmegálláskor a laikus sürgősségi beavatkozás általános megerősítéséhez, társadalmi el-és befogadottságának emeléséhez, így a kiképzett személyek számának növeléséhez is.

ÁNTSZ Kiképzett önkéntes elsősegély munkatársak
ÁNTSZ OTH Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu