orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

II. fokú hőségriasztás hazánkban

2010.07.12. Nyomtatás
Twitter

2010. július 12.

Hétfőtől a hétvégéig a napi középhőmérséklet az országban 25 és 27 °C között valószínű, keddtől egyre több helyen 27 °C feletti átlaghőmérséklet is várható (előbb főként a nagyvárosokban, északnyugaton, a középső és déli országrészben, később másutt is). Az országos tiszti főorvos ezért a mai naptól II. fokú hőségriasztást rendel el hazánk területére.

Országosan várható minimum és maximum hőmérsékletek:

július 12. hétfő: napközben 30, 34 °C

július 13. kedd: hajnalban 16, 21 °C napközben 30, 35 °C

július 14. szerda: hajnalban 18, 23 °C napközben 31, 35 °C

július 15. csütörtök: hajnalban 18, 23 °C napközben 32, 36 °C

július 16. péntek: hajnalban 19, 24 °C napközben 32, 36 °C

július 17. szombat: hajnalban 19, 24 °C napközben 31, 35° C

július 18. vasárnap: hajnalban 19, 24 °C napközben nyugaton 28 °C , keleten 33 °C

A meleg fokozottan megviseli szervezetünket. A déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen. A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha becsukjuk az ajtót, ablakot és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot. Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.

Dr. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg a jövő hétre várható hőség miatt.

Hasznos információk a hőséggel kapcsolatban:

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu