orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

A térítésmentes oltás beadása is ingyenes!

2009.11.11. Nyomtatás
Twitter

A térítésmentes oltás beadásáért az oltóorvos (háziorvos) pénzt a betegtől nem kérhet. Ugyancsak nem kérhet el pénzt az oltással kapcsolatos egyéb tevékenységéért sem (pl. felvilágosításért, adminisztrációért, betegvizsgálatért).

Ugyancsak nem kérheti az oltóorvos (háziorvos) a betegtől, hogy az oltással kapcsolatban (az megelőzően vagy azt követően) a beteggel megbízási szerződést írasson alá.

A térítésmentes új influenza elleni oltás (Fluval P) az alábbi csoportoknak ingyenesen jár háziorvosától:

Tizenkét hónaposnál idősebb, súlyos betegség kockázatának kitett, a szezonális influenza által is veszélyeztetett csoportok (krónikus légzőszervi, szív-, érrendszeri betegségben szenvedők, immunhiányos állapotban szenvedő betegek, krónikus máj- és vesebetegek, anyagcsere betegségben szenvedők, pl. diabetes, kórosan elhízottak, várandós nők, valamint azok, akik a következő néhány hónapban tervezik, hogy gyermeket vállalnak), a 12 hónapos, vagy annál fiatalabb csecsemőkkel egy háztartásban élők. Részletesen lásd a www.antsz.hu oldalon.

Aki a jogosult a térítésmentes oltásre, annak célszerű, ha oltási szándékát előzetesen háziorvosával egyezteti.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu