orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Az ÁNTSZ segíti az FTC beruházás megvalósulását

2010.05.18. Nyomtatás
Twitter

2010. május 18.

Az ÁNTSZ budapesti központi telephelye mellett a jelenlegi FTC pálya, az Albert Stadion helyén nagy volumenű, mintegy 50 milliárd forintos, a tervek szerint hitel bevonásával megvalósuló beruházást tervez a futballegyesületet működtető, angol tulajdonú részvénytársaság (a világ 42. legnagyobb ingatlanbefektető cége). Nemcsak új futballpálya, hanem rendezvényközpont is épülne a rentábilis működtetés érdekében.

Az ÁNTSZ, mint telekszomszéd, az elvi építési engedély ügyintézése során bekapcsolódott az egyeztetésekbe. Minden kérdésben sikerült megegyezni, két kivétellel: az ÁNTSZ elvárja és kéri a beruházótól, hogy az építkezés ne veszélyeztesse az építési terület közvetlen közelében lévő, a járványügyi feladatokban résztvevő épületek biztonságát és működését, valamint a mélyépítés során elengedhetetlen nagy tömegű földkiemelés és szállítás illetve a felszíni építkezés teherjármű forgalma során ne sérüljenek meg a telekhatáron lévő épületek.

Jelenleg az elvi építési engedély az I. fokú hatóság előtt van. Az ÁNTSZ bizakodik abban, hogy a bontási és az elvi építési engedély birtokában a gazdasági recesszió sem vet gátat a beruházás mielőbbi megkezdésének. Az új rendezvényközpont kíváló terepe lehet a minőségi sport mellett a tömegsportnak is, ami összecseng a népegészségügyi programban megfogalmazott célokkal is.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu