orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Az emberek egészségéért Tesz-vesz Megyesi Rita

2010.11.26. Nyomtatás
Twitter
Egészség-díjat nyert a SZOK projekt koordinátora

2010. november 25.

Az idei Egészség-díj pályázat a november 23-i díjátadóval végleg lezárult. A Médiaunió Alapítvány és a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közös elismerése az egészségesebb állapotot célzó, életmódváltásban elért pozitív eredményeket díjazza. A zsűri egy hét pontból álló szakmai értékelésrendszer alapján hozta meg a győztesekről szóló döntését, míg a közönségdíjról a Facebook-on lehetett szavazni.
Az idei Egészség-díj zsűrijét Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat pr és kommunikációs igazgatója, Dr. Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai Kórház osztályvezető főorvosa, Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, Dr. Vajer Péter a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvosi Tanszékének oktató háziorvosa, Kürti Gábor, a Critical Mass főszervezője alkotta. A nyerteseket 5 kategóriában, összesen 251 színvonalas pályázat közül kellett kiválasztaniuk. Kategóriánként 500 ezer forintot ítélt oda a zsűri az eredményhirdetésen a győztes pályázóknak.
Táplálkozás, Dohány-Levél, Alkohol, Egymásért és másokért, Mozgás kategóriában hirdettek nyertest – ez utóbbi kategóriában 72 pályázat érkezett. Megosztott díjat kapott a „Mozgással, környezetvédelemmel az egészségért" című pályázatáért Bíró György – két évtizede tervez, rendez Vácott környezeti, nevelési és egészséges életmód programot –, valamint Megyesi Rita, az Országos Tisztiorvosi Hivatal kiemelt EU-projekt koordinátora, az üllési Tesz-vesz Közhasznú Egyesület elnöke. Az utóbbi pályamunka érdekessége, hogy a falu közössége az egészséges életmódért éjszakai gyalogtúrákat szervez. Pályázatukban e különös kirándulások tanulságai jelentek meg.
Munkatársunk, Megyesi Rita magyar és dráma szakos középiskolai tanár, 2 nyelvvizsgával. Nyolc éven át a Csongrád megyei Üllés önkormányzatának pályázatírója és kulturális referense volt, majd 2 éven át egy regionális egészségvédelemmel foglalkozó civil szervezet vezetője. 2007-ben országos díjat nyert Esélyegyenlőségi Terve önkormányzati kategóriában. Egészségterv témában akkreditált képzés oktatója, 2001 óta életminőség-javító programokat valósít meg a Tesz-Vesz Közhasznú Egyesülettel, amelynek elnöke. Rita férjével együtt neveli 11 éves kislányát és 6 éves kisfiát. Az egészség fontosságát, értékét saját életében is megtapasztalta, hiszen rákos betegsége miatt 2006-ban őssejt-átültetésen esett át.

Gratulálunk az elismeréshez!

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu