orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma

2011.04.20. Nyomtatás
Twitter

Körülbelül négyezer ember kereste fel orvosát felsőlégúti panaszokkal április 11. és 17. között, ez 24 százalékkal kevesebb, mint egy héttel korábban. A legtöbben továbbra is Pest megyében mentek orvoshoz. Az országos átlagnál több a beteg a fővárosban, illetve Somogy, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is.

A kórházi influenzajelentő szolgálat adatai szerint a múlt héten egy-egy beteg igényelt kórházi ápolást, illetve intenzív ellátást influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt.

A jelenlegi szezonban, 2011. április 17-ig az ÁNTSZ összesen 88 olyan halálesetről értesült, amely influenza megbetegedéssel hozható összefüggésbe. 84 esetben az influenza A(H1N1), 4 esetben pedig az influenza B vírus kóroki szerepét igazolták az elvégzett virológiai vizsgálatok. Az elhunytak többsége 60 évesnél fiatalabb volt.

Magyarországon a 15. héten összességében igen alacsony volt az influenzaszerű megbetegedések becsült száma. Az Országos Epidemiológiai Központ Légúti Vírus Osztályán 2010. október 4. óta 4165 vizsgálati anyagot dolgoztak fel. A múlt héten megerősített új esetekkel együtt a pandémiás influenza A(H1N1) vírus esetében 628, míg az influenza B vírus esetében 121 pozitív mintát találtak.

ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu