orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Sikeres vizsgát tettek a CSVSZ-védőnők

2012.04.24. Nyomtatás
Twitter

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban sikeres vizsgával zárult a Családvédelmi Szolgálat (CSVSZ) feladataira felkészítő szakirányú tanfolyam.

A 8 napon át tartó budapesti tanfolyamon 34 védőnő vett részt az egész országból. A résztvevők a tanfolyam keretében előadásokat hallottak a Családvédelmi Szolgálat feladatáról, működéséről, a „válság tanácsadás” szempontjairól; a családvédelem témakörében a felelős párkapcsolatról, a várandósággal kapcsolatos motivációkról, a felelős, tudatos családtervezésről, a fogamzásgátlás lehetőségeiről,  a terhesség-megszakításról; a magzat megtartása érdekében igénybe vehető támogatások lehetőségeiről, a gyermek után járó ellátásokról, valamint válság helyzet esetén anyagi és erkölcsi támogatást nyújtó állami és civil szervezetekről.

A tanfolyam nagy súlyt fektetett a CSVSZ tanácsadást megalapozó kommunikációs ismeretekre, a válság tanácsadás szempontjaira. A CSVSZ védőnő a tájékoztatás és a tanácsadás által tudja támogatni a CSVSZ-t felkereső nőket, párokat.

A tanfolyami végzettség feltétele a Családvédelmi Szolgálatban történő munkavégzésnek (CSVSZ védőnő). A tanfolyam ismeretei nagyban hozzájárulnak a területi és az iskolavédőnői munka hatékonyabb végzéséhez is – az eredményesebb családvédelmi tevékenységéhez, a  védőnői tanácsadáshoz, és az ehhez szükséges jó kommunikációhoz.

A tanfolyam írásbeli vizsgával zárult, mely valamennyi résztvevőnek jól sikerült, többen maximális pontszámot értek el. A kurzus elvégzését tanúsító oklevelet Odor Andrea országos vezető védőnő adta át.

Az elméleti képzés után még egy, egynapos gyakorlati rész következik: a résztvevők egy CSVSZ tanácsadót keresnek fel, ahol a CSVSZ mindennapi munkájáról szereznek tapasztalatot.

Országos Tisztifőorvosi Hivatal Igazgatási Főosztály Védőnői Szakfelügyeleti Osztály

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu