orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

„Eljegyzés” az egészségért

2011.05.13. Nyomtatás
Twitter

Érdekel-e minket saját egészségünk? Egy, az ÁNTSZ Országos Egészségfejlesztési Intézet által indított program azt tűzi ki célul, hogy „eljegyzést” kössünk, egyfajta elköteleződés jöjjön létre az egészségért.

A témával egy mai, Budapesten rendezett konferencia foglalkozott. Az „Egészségben megnyilvánuló egyenlőtlenségek: elköteleződés az egészségért – mit tehetünk helyben” címet viselő rendezvényen több olyan sikeres programot is bemutattak, amelyeknek az úgynevezett „színterek” adnak otthont. Ilyen lehet egy óvoda, egy iskola, egy klub vagy akár egy kulturális intézmény ifjúsági szolgálata.

Így esett szó az ÁNTSZ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet „Startolj reggelivel!” iskolareggeli programjáról, az „Öreg Roma Egészségklub” tevékenységéről. A Debreceni Egyetem Orvostudományi Centrumának előadója egy hátrányos helyzetű városi közösségben tervezett lakhatási projektről számolt be. Emellett bemutattak egy rákkal kapcsolatos szűrő és felvilágosító kampányt, melyet hátrányos helyzetű nőknek szerveztek, egy vámospércsi egészségfejlesztési projektet és az ÁNTSZ Országos Egészségfejlesztési Intézet életmódváltó munkahelyi csapatversenyét csakúgy, mint a fővárosi VIII. kerületben működő óvodai deszegregációs programot.

ÁNTSZ Országos Egészségfejlesztési Intézet
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu