orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

A harmadik EU Egészségügyi Program céljai

2014.07.04. Nyomtatás
Twitter
Az Európai Parlament és a Tanács 2014 márciusában elfogadta az egészségügyre vonatkozó harmadik uniós cselekvési programról (2014-2020) szóló 282/2014/EU rendeletet. A harmadik EU Egészségügyi Program (a továbbiakban: Egészségügyi Program), amely az Európai Bizottság fő eszköze az uniós egészségügyi stratégia („Együtt az egészségért”) végrehajtására, négy átfogó cél elérését szolgálja.
Ezek a következők:

1.    Egészségfejlesztés, betegségmegelőzés, valamint az egészséges életmódnak kedvező környezet előmozdítása azt az elvet alapul véve, hogy az egészségügyi szempontokat valamennyi szakpolitikában érvényesíteni kell.

2.    Az uniós polgárok védelme a határokon átterjedő súlyos egészségügyi veszélyekkel szemben.

3.    Hozzájárulás az innovatív, hatékony és fenntartható egészségügyi rendszerekhez.

4.    Annak elősegítése, hogy minél jobb és biztonságosabb legyen az egészségügyi ellátás EU-szerte.

Az Egészségügyi Program éves munkatervek révén valósul meg, amelyek meghatározzák a prioritást jelentő területeket és a program keretében nyújtott finanszírozás kritériumait.  Az Egészségügyi Program teljes költségvetése 449,4 millió euró, a végrehajtást az Európai Bizottság irányítja a Fogyasztó-, Egészség- és Élelmiszerügyi Végrehajtó Ügynökség (Chafea) segítségével.

Az Egészségügyi Program nemzetközi együttműködésben megvalósított projekteket, a tagállamok hatóságainak együttműködésében megvalósuló ún. együttes fellépéseket („joint action”), valamint széleskörű nemzetközi tevékenységet ellátó szakmai szervezeteket támogat.

A 2014. évi Éves Munkatervet a Bizottság 2014. május 26-án fogadta el. A munkatervben foglaltak szerint a 2014. évre vonatkozó pályázati kiírások esetében a pályázatok beadási határideje 2014. szeptember 25., míg az együttes fellépések esetében a CHAFEA felé történő értesítés megküldésének határideje 2014. szeptember 16.

További információ az Egészségügyi Programról és a 2014. évi Éves Munkatervről a CHAFEA honlapján érhető el: http://ec.europa.eu/chafea/health/index.html.

*

CHAFEA-EMMI-GYEMSZI Információs Nap a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó, Egészségügyi Program keretében elérhető támogatásokkal kapcsolatban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság 2014. július 10-én az Európai Bizottság Fogyasztói, Egészségügyi és Élelmiszer Végrehajtó Ügynökségének (CHAFEA) részvételével Információs Napot szervez a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó, Egészségügyi Program keretében elérhető támogatásokkal kapcsolatban.

Az Információs Nap keretében a CHAFEA képviselői bemutatják a 3. Európai Egészségügyi Programot, a 2014. évi kiírásokat, emellett első kézből nyújtanak információt a nemzetközi partnerkeresésről, a beadási rendszerről, valamint a pénzügyi elszámolás szabályairól. (A pénzügyi kérdések tekintetében a CHAFEA-t magyar szakember, Kasnyik Klára képviseli.)

Emberi Erőforrások

Minisztériuma

Egészségügyért felelős államtitkárság

Információs Nap

a 3. Európai Egészségügyi Program (2014-2020.) keretében elérhető támogatásokról, pályázatokról

Időpont: 2014. július 10. csütörtök, 9.30-12.45

Helyszín: Emberi Erőforrások Minisztériuma, 1051 Budapest, Arany János u. 6-8. VIII. emelet Nagyterem

Tervezett program:

8.45-9.30

Regisztráció

9.30-10.00

Az Információs Nap megnyitása

10.00-11.00

A 2014-2020. évekre vonatkozó 3. Európai Egészségügyi Program bemutatása, különös hangsúllyal a 2014. évi kiírásokra

· Célok, eszközök, támogatási formák, új eljárások (ezen belül az új online benyújtási és információs rendszer)

Paola D'Acapito, project officer, European Commission, Consumers, Health and Food Executive Agency (CHAFEA)

11.00-11.45

A pénzügyi elszámolás alapelvei

Kasnyik Klára, pénzügyi előadó, European Commission, Consumers, Health and Food Executive Agency (CHAFEA)

11.45-12.45

Megbeszélés, kérdések és válaszok

12.45

Zárás

Az Információs Nap hivatalos munkanyelve magyar és angol, tolmácsot nem biztosítunk.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, azonban regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát 2014. július 9-ig jelezheti a nfp.health.programme@emmi.gov.hu email elérhetőségen a részvevő(k) nevének és szervezetének megjelölésével.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu