orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

A gyógyszerbiztonságtól a környezet-egészségügyig, a járványügytől a kommunikációig

2012.05.10. Nyomtatás
Twitter
Fiatal Higiénikusok Fóruma 2012

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze közegészségüggyel foglalkozó fiatal szakemberek, hogy beszámoljanak tudományos eredményeikről, munkájukról, megosszák egymással tapasztalataikat. Két nap alatt több mint negyven előadás hangzik el a Szent István Egyetemen, Gödöllőn. A prezenteciókat szakmai zsűri értékeli, a legjobb előadókat ez alkalommal is díjazzák.

Az egészségügyben komoly gondot okoznak az úgynevezett multirezisztens kórokozók, a nyitóelőadás az ezzel kapcsolatos teendőkre hívta fel a figyelmet. Így például arra, hogy a kézhigiénés előírások betartása a fertőzések megelőzésének egyik legegyszerűbb módja, továbbá arra, hogy az antibiotikumokat csak indokolt esetben és körültekintően szabad felhasználni az orvoslásban.

Az előadások rendkívül széles területet ölelnek fel. A katonai megelőző egészségügyi feladatokról ugyanúgy esik szó, mint a szelektív hulladékgyűjtés környezet-egészségtani jelentőségéről. Fiatal szakemberek számolnak be a kullancsok által terjesztett betegségekkel kapcsolatos vizsgálataikról. Egy másik szekcióban az óvodai, iskolai étkeztetéssel összefüggő  felmérések eredményeiről beszélnek az előadók. A fórumon az idén először vesznek részt fiatal előadók a gyógyszerbiztonság területéről. Az ÁNTSZ kommunikációs csapata az on-line közösségi térben végzett munkát, a Facebook, Twitter és YouTube csatornák működtetésének módját mutatja be.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Magyar Higiénikusok Társasága pályázattal támogatta több előadó részvételét a VIII. Fiatal Higinékusok Fóruma szakmai találkozón, így segítve, hogy az valóban színtere lehessen a higiéné kutatási eredményeinek és gyakorlati tapasztalatainak megismertetésére, megvitatására.

A fórum résztvevői és a nyitónap elnöksége:

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu