orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Fiatal Higiénikusok Fóruma

2013.05.23. Nyomtatás
Twitter

„Interdiszciplinaritás a népegészségügyben” – e mottóval zajlik három napon át Balatonfüreden a Fiatal Higiénikusok IX. Fóruma. Sok szakmának kell ugyanis együtt dolgozni és egymás eredményeire építeni, hogy közös célunk érdekében hasznosuljon a meglévő szakismeret, eredményeket tudjunk elérni a népesség egészségi állapotának javításában.  A konferenciát dr. Horváth Judit Krisztina, az Magyar Higiénikusok Társasága Ifjúsági Tagozata elnöke nyitotta meg. A köszöntések sorát dr. Paller Judit mb. országos tisztifőorvos indította, majd a vendéglátó kollégák nevében dr. Andrásofszky Enikő szólt a résztvevőkhöz, végül dr. Páldy Anna, az MHT elnöke kívánt eredményes fórumot.

Plenáris előadások, szekciók és poszterbemutatók váltják egymást e három szakmai napon a Balatonfüreden megrendezett konferencián, melyre az egész országból mintegy 120 ifjú szakember küldte el jelentkezését. A tisztiorvoslás és a népegészségügy széles tárházából merítenek a feldolgozott témák során. Így foglalkoznak a környezet- és település-egészségügy, az élelmezés- ás táplálkozás-egészségügy, az egészségfejlesztés, a járványügy, a molekuláris biológia, a kémiai biztonság, a gyógyszerbiztonság és toxikológia, a sugáregészségügy, a nem fertőző betegségek epidemiológiája, a jogi szabályozás aktuális kérdéseivel. Két tanfolyamot is meghirdettek, melyre azonnal beteltek a helyek: az egyiken a jogszabály értelmezés lesz az előadás és a gyakorlat témája, a másikon pedig az epidemiológiai mutatók térinformatikai interpretálása. 

A fórumot tapasztalt szakemberekből álló szakmai zsűri figyeli. A legjobb fiatal előadó jogot nyer arra, hogy jövőre a Fodor-Fenyvessy Emlékülésen bemutathassa előadását a higiénikus szakma képviselői előtt.

 

 

 

 

ÁNTSZ OTH Kommunikációs Főosztálya

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu