orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Hőségriasztás az ország 5 régiójában

2010.07.11. Nyomtatás
Twitter

2010. július 11.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat megerősített jelentése szerint vasárnap az ország 5 régiójában

 Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl kivételével – a középhőmérséklet eléri a 25 fokot. Ennek ismeretében vasárnapra dr. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos II. fokú hőségriasztástrendel 5 régióban: Közép-Magyarországon, Közép-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon, Észak-Alföldön és Dél-Alföldön.

Hétfőn és kedden főként a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Szerdától az ország döntő részén 26, helyenként a 28 fokot elérő középhőmérséklet valószínű.

Országosan várható minimum és maximum hőmérsékletek:

július 11. vasárnap:hajnalban 15, 20 °Cnapközben 29, 33 °C
július 12. hétfő:hajnalban 15, 20 °Cnapközben 30, 34 °C
július 13. kedd:hajnalban16, 21 °Cnapközben30, 35 °C
július 14. szerda:hajnalban 17, 22 °Cnapközben30, 34 °C
július 15. csütörtökhajnalban 18, 23 °Cnapközben30, 35 °C
július 16. péntek:hajnalban 18, 23 °Cnapközben30, 34°C

A hétvégi meleg fokozottan megviseli szervezetünket. A déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen. A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha becsukjuk az ajtót, ablakot és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot. Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.

Dr. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos egyúttal felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg a jövő hétre várható hőség miatt.

 

Hasznos információk a hőséggel kapcsolatban:

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu