orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

OÉTI Főzőiskola: egészséges húsvéti étkek

2012.04.02. Nyomtatás
Twitter

Szakítson a hagyományokkal, varázsoljon lenyűgöző, de egészséges menüt a húsvéti ünnepi asztalra! Az OÉTI húsvéti főzőtanfolyamán friss idényzöldségek felhasználásával könnyű, csökkentett só- és koleszterintartalmú, ugyanakkor izgalmas, ízletes és nem utolsósorban látványos fogásokat készíthetnek el a résztvevők – a technológiai eljárásokat, a konyhai praktikákat szakavatott séf mutatja be lépésről lépésre. Az elkészült menüt a „szakácstanoncok” helyben el is fogyasztják. Jelentkezzen még ma a szabad helyekre!

A Főzés 6alma Főzőiskola célja, hogy az OÉTI szakmai hátterével iránymutatást adjon különböző lakossági csoportoknak egy-egy hiánypótló területen az elmélet gyakorlati kivitelezésében.

Erről bővebben alábbi rövid videóinkban:

http://youtu.be/-3CLcD0j3-E

A húsvéti főzőiskola után áprilisban az alábbi tematikájú alkalmakra lehet jelentkezni:

1. STOP SÓ

Kutatási eredmények sokasága támasztja alá, hogy a magas vérnyomás egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sóbevitel. Ezen a tanfolyamon kevesebb sóval, természetes ízesítő anyagok felhasználásával készíthetnek az érdeklődők ízletes, egészséges ételeket, a megszokottól eltérő, de otthon is alkalmazható konyhatechnológiával.

2. Sportolók táplálkozása

A kívánt sportteljesítmény elérésében a megfelelő táplálkozásnak, ezen belül is az optimális szénhidrátbevitelnek kiemelt jelentősége van. A tanfolyamon ezekben kívánunk segítséget nyújtani, elméletben és gyakorlatban egyaránt minden sportolónak, és azoknak is, akik csak kíváncsiak a sporttáplálkozás rejtelmeire.

3. Cukorbetegség

Ezen a tanfolyamon hasznos tanácsokat kívánunk nyújtani a helyes életvezetés kialakításához, megismertetjük a résztvevőkkel, hogy az étkezések során elfogyasztott élelmiszerek vércukoremelő hatása milyen sok tényezőtől függ, továbbá számos praktikát sajátíthatnak el, hogy a megváltozott étrend betartása ne okozzon nehézséget a mindennapokban.

A tanfolyamok időpontjáról, a jelentkezés módjáról felvilágosítás az OÉTI honlapján: http://www.oeti.hu/index.php?m1id=13&m2id=239

A főzőtanfolyamon való részvétel díja alkalmanként 12.700 Ft.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu