orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Jogosan tiltotta meg az ÁNTSZ a Libidfit étrend-kiegészítő forgalmazását

2010.07.22. Nyomtatás
Twitter

2010. július 22.

A Legfelsőbb Bíróság, mint felülvizsgálati bíróság, 2010. május 12-én hozott ítéletében hatályában fenntartotta a Fővárosi Bíróság 9.K.506/2008/9. számú ítéletét, amely szerint az ÁNTSZ jogszerűen járt el, amikor betiltotta a Libidfit étrend-kiegészítőforgalmazását.

Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete az Országos Élelmezés- és Táplálkozás-tudományi Intézet szakértői véleménye alapján állapította meg, hogy a termék veszélyezteti a fogyasztók egészségét, ezért a Libidfit forgalmazását a Magyar Köztársaság területén 2007. december 14-én kelt 11238-9/2007. számú határozatában megtiltotta. A készítmény nemi vágyat fokozó illetve hashajtó hatású növényeket is tartalmaz, amelyek nem étrend kiegészítésre szolgálnak. Ezen túlmenően a készítmény egyik komponensét – az Epimedium grandiflorumot – az Európai Parlament és Tanács 258/97/EK rendelete új élelmiszernek minősítette, ezért az ezt tartalmazó termék étrend-kiegészítőként nem hozható forgalomba.

ÁNTSZ OTH Közegészségügyi Főosztály
ÁNTSZ OTH Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu