orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Kórházi látogatási tilalmak

2014.02.13. Nyomtatás
Twitter

Hazánkban 2014. év 6. hetétől kezdődött az országos influenzajárvány. Az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében. Az alábbiakban közöljük a részünkre közlésre megküldött látogatási tilalmak aktuális listáját (frissítve: 2014. április 2. 15:45 óra). 

Budapest

Az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház telephelyein a látogatás korlátozásra került 2014. február 24-től visszavonásig.

Az intézkedés személyi hatálya kiterjed a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.) és Podmaniczky utcai telephelyén (1062 Budapest, Podmaniczky u. 109-111.) működő Központi Anesztezioiógiai és Intenzív Terápiás Osztály, valamint a Szülészet-nőgyógyászati Osztály és PIC szervezeti egységeire. Tárgyi hatálya kiterjed a lakosság körében észlelt influenza aktivitás emelkedése miatt, a járvány kiterjedésének megelőzése érdekében a látogatás korlátozásának elrendelésére.
Az érvényes Kórházi Házirend látogatási rendre vonatkozó szabályozásában foglaltakat betegbiztonsági - járványügyi érdekből az alábbiak szerint került korlátozásra:

a. Az érintett osztályokon ápolt betegeket csak közeli hozzátartozóik (férj, feleség, élettárs, gyermek, vagy testvér és a szülők- Ebtv.) látogathatják.
b.    Egy ápolt naponta csak maximum két látogatót fogadhat.
c. Influenzaszerű tünetekkel rendelkező személy az osztályon látogatóként, illetve gyermekét ápoló hozzátartozóként nem tartózkodhat.
d. Tervezett „apás szülés" esetén a vonatkozó előírásoknak megfelelő védőfelszerelés biztosítása és a higiénés rendszabályok betartása mellett a tünetmentes apa a szülésnél jelen lehet.


Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu