orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

H7N9: az ÁNTSZ követi az új vírus járványügyi helyzetét

2013.04.05. Nyomtatás
Twitter

Az ÁNTSZ figyelemmel kíséri a Kínában felbukkant, eddig ismeretlen madárinfluenza vírussal kapcsolatos járványügyi világhelyzet alakulását. Az Országos Epidemiológiai Központ és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szorosan együttműködik az európai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, továbbá követi az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ április 3-án megjelent gyors kockázatbecslésében megfogalmazott ajánlásait.

A jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok nem támasztják alá az emberről emberre történő terjedést. Amennyiben heveny, súlyos légúti megbetegedés lép fel egy olyan személynél, aki 10 napon belül Kínában járt, indokolt a H7N9 influenza vírus irányában történő virológiai vizsgálat – melyre az Országos Epidemiológiai Központ Légúti Vírus Laboratóriumában kerül sor –, illetve a kontakt személyek járványügyi megfigyelése.

 

Országos Epidemiológiai Központ

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu