orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Az első igazán meleg hétvége!

2012.06.08. Nyomtatás
Twitter

Hétvégén 25 fokos napi középhőmérséklet várható az ország délkeleti felén – értesítette az Országos Meteorológiai Szolgálat az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt.

A hétvégén egy hullámzó front előtt a délkeleti országrész fölé igen meleg levegő áramlik. Vasárnap a záporok, zivatarok mérséklik a meleget, de a szombatihoz képest kisebb területen még előfordulhat a 25 fokos napi középhőmérséklet. Hétfőn az előrejelzések szerint tovább csökken a hőmérséklet.

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:

Június 9. szombat:          min: 14, 19°C        max: 28, 35°C, ÉNY-on 22, 27°C

Június 10. vasárnap:        min: 13, 19°C        max: DK.K: 29, 31°C, máshol 23, 28°C

Június 11. hétfő:             min: 14, 19°C        max: 19, 26°C

 

Az országos tisztifőorvos kéri az érintett területeken élő, ott tartózkodó állampolgárokat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. Mivel az ország szinte egész területén igen erős lesz az UV sugárzás is, ezért 11.00-15.00 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával.

 

Országos Környezetegészségügyi Intézet

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

 

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu