orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum » Ne fordítsd el a fejed!

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

A gyermekbántalmazás megelőzése közös ügyünk - kulcsüzenetek a médiában

2011.07.06. Nyomtatás
Twitter

2011. július 6.

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet munkatársai és külső, segítő szakemberek, akik a www.gyermekbantalmazas.hu honlap készítői számítanak a média képviselőire, arra kérve őket, hogy saját eszközeikkel segítsék a gyermekbántalmazás elleni küzdelmet.

A felszínre került megrázó esetek tapintatos, a személyiségi jogokat figyelembe vevő bemutatása mellett ugyanis a szakmai javaslatok, üzenetek közvetítése nagyban hozzájárulhat a gyermekbántalmazás megelőzéséhez.

Ezek a kulcsüzenetek a következők:

  • Minden gyermek fontos, minden gyermekre oda kell figyelni, a gyermekek védelme közös ügyünksenki sem nézhet félre, nem fordíthatja el a fejét.
  • Nem lehet bántalmazni sem gyereket, sem senki mást. A bántalmazás megelőzése az egész társadalom felelőssége, feladata! A gyermekbántalmazás nem magánügy.
  • nyíltabb társadalmi kommunikáció sok gyermekéletet menthet meg, tehet jobbá. Nemcsak a szakembereket kell oktatni, hanem a lakosságot is, és ebben nagy szerepe van az egészségügy mellett az oktatási rendszernek és a médiának is.
  • szakembereknek fokozottabb a felelőssége, mivel el kell ismerniük a bántalmazás jeleit és azt jelenteniük kell a gyermekjóléti szolgálatok számára.

Köszönjük, hogy saját eszközeivel Ön is segíti a gyermekbántalmazás elleni küzdelmet!

Országos Gyermekegészségügyi Intézet

ÁNTSZ OTH Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu